De Nederlandse Danssport Organisatie is een eigentijdse sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de garde- en showdanssport in al haar facetten. Als nationaal overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de sport en de beoefenaars ervan. Dit doet zij in nauwe samenwerking met internationale partners.

Dit jaar wordt het EK garde- en showdanssport in Nederland georganiseerd. De organisatie is in handen van DV De Bekse Klinkertjes. De kampioenschappen gaan plaatsvinden op 1, 2 en 3 mei 2020 in Sporthal De Wetteling in Venray. Klik op het logo voor meer informatie vanuit de organisatie.


Volg ons ook op:


Bekijk nieuws archief
PROMOTIE MINIORENKLASSE/JUNIORENKLASSE 21-11-2019

In tegenstelling tot hetgeen in de vorige nieuwsbrief is gemeld, zal promotie van de miniorenklasse naar de juniorenklasse dit dansseizoen mogelijk zijn. 

In de discipline garde minioren kan men na het behalen van 2x 240 punten promoveren naar de garde junioren vrije klasse. Vanuit de discipline show karakter minioren kan promotie plaatsvinden na het behalen van 2x 250 punten.

Let wel, het is niet verplicht te promoveren. Nadat de promotiepunten zijn behaald, besluit de vereniging zelf of zij met betreffende dans zich verder wil ontwikkelen in de juniorenklasse. In het seizoen in de miniorenklasse blijven dansen mag echter ook. Hetgeen waarvoor gekozen wordt, blijft de rest van het dansseizoen van kracht.
 

START JURYOPLEIDING 24-10-2019

Bij voldoende aanmeldingen willen we graag starten met een juryopleiding direct na het dansseizoen 2019-2020 in mei 2020. Indien je iemand weet die graag ons jurycorps wil komen versterken, dan graag aanmelden via het secretariaat.

 

NIEUWE OPZET NK 2020 24-10-2019
De NK 2020, georganiseerd door Dance Team Nistelrode, op zaterdag 18 april en zondag 19 april 2020 in De Pas te Heesch, zal een nieuwe opzet krijgen. Het voornemen is dat op zaterdag de dansen in de vrije en eventueel open klasse uitkomen. Op zondag zal dan het NK plaatsvinden voor de sportklassedansers.

Met deze nieuwe opzet is de de vraag gerezen of een festivalkampioenschap in 2021 nog gewenst is of kan er sprake zijn van integratie op zaterdag tijdens het NK weekend. Tijdens de najaarsledenvergadering op 24 oktober jl.  is daarom de vraag gesteld aan alle leden om hiern mee te denken en met goede voorstellen te komen.

 

TIJDSCHEMA'S TOERNOOIEN & FESTIVALS

DocumentOmschrijving
Tijdschema 26-01-2020 Kwalificatietoernooi DSG Expression
Tijdschema 02-02-2020 Festival DV Mixed Moves
Tijdscham 09-02-2020 Festival CV De Deurzakkers